Wortels frezen in riolen

Heeft u last van wortels in riool, dan bent u voor het uitfrezen van deze wortels in uw riolen bij Van Gompel op het juiste adres.

Door geheel België en Nederland frezen wij wortels uit allerlei verschillende soorten en diameters riolen.

Vooral in de oudere leidingen is wortel ingroei een veel voorkomend probleem, vooral gres en betonnen riolen zijn gevoelig voor het ingroeien van wortels. Openstaande buisverbindingen en foutief aangebrachte inlaten vormen openingen waardoor de wortels in het riool kunnen binnendringen. Vooral bij lange droge perioden gaan de wortels van bomen en planten op zoek naar water.

Doordat een riool altijd een constante temperatuur heeft en dat er bijna altijd water in aanwezig is, is dit een goede voedingsbron voor wortels

Indien de wortels eenmaal het riool zijn binnengedrongen zullen ze zeer snel groeien, de complexe wortelmassa zal zorgen voor verstoppingen doordat er slib en andere zaken achter de wortels blijft hangen. Ook is het mogelijk dat de wortels er voor zorgen dat een buis gaat scheuren.

Als er sprake is van wortel ingroei in het riool kan deze door middel van een wortelfrees verwijderd worden. Bij het wortelfrezen word gebruik gemaakt van een speciaal ontwikkelde roterende kettingfrees welke met behulp van hogedruk in het riool wordt gebracht.

De wortelfrees wordt aangesloten op een hogedrukslang , het water komt onder hoge druk aan bij de wortelfrees, een klein gedeelte van het water wordt gebruikt voor het transport van de frees, het water spuit achteruit waardoor de frees als ware net zoals een raket het riool ingaat. De rest van het water wordt gebruikt om de frees aan te drijven, door middel van een waterturbine gaat de frees roteren waardoor de kettingen met grote snelheid rond gaan draaien. De voorkant van de frees is voorzien van een scherpe punt om door de wortelmassa te dringen, eenmaal in de wortelmassa zullen de snel roterende kettingen er voor zorgen dat de wortels uit het riool gefreesd zullen worden.

Bij het maken van een afspraak kan er u duidelijk uitgelegd worden wat de kosten zullen zijn en waar u rekening mee dient te houden.

Indien nodig en gewenst komen we geheel vrijblijvend en kosteloos bij u langs om uw rioleringsprobleem te bekijken en om samen met u te bespreken wat de beste aanpak is van uw probleem.

Het afval dat we opzuigen bij onze klanten wordt afgevoerd naar erkende verwerkingsfirma’s, u ontvangt hiervan een attest.

Als afvalstoffen ophaler zijn we erkend door Ovam en BIM en staan in de lijst van de door Aquafin erkende ruimers.